Re: [ecasound] Help me troubleshoot my recording.

From: Avuton Olrich <avuton@email-addr-hidden>
Date: Tue Aug 19 2008 - 07:20:06 EEST

On Mon, Aug 18, 2008 at 8:13 PM, Avuton Olrich <avuton@email-addr-hidden> wrote:
> Hello,
> I record Sirius Satellite Radio daily 24 hours / 7 days a week over
> optical toslink cable. I've been doing this for over 2 years now.
> About 2 months ago my recordings started failing, in the range of 7
> to 24 hours. At the end it sounds like the stream gets corrupted.
> After the corruption anything I try to rip from this raw files is all
> blank (or maybe it's quit recording completely). I have attached a
> link[1] to a sample of when it goes bad (less than 1MB in FLAC). It
> seems most obviously a ALSA problem, but I'm not sure. This problem
> started on 6-8-2008, though nothing obvious appears in my logs as to
> why this started happening then. No strange ecasound output appears
> before this happens.
> My execution line is:
> ecasound -r -i alsa,hw:Audigy2 -z:db,1000000 -z:intbuf -o
> /realtime/2008-08-18/blah.raw
> It was this way since before this started happening.
> This is reproducable with ecasound 2.4 and 2.5
> [1]

Forgot to mention an important detail that after ecasound is restarted
things record correctly again 100% of the time. I usually reset
ecasound for recording every 24 hours at midnight PST, unless I find
out earlier that it has stopped recording (which happens >95% of the
time now).

 "I've got a fever. And the only prescription is more cowbell." --
Christopher Walken
This SF.Net email is sponsored by the Moblin Your Move Developer's challenge
Build the coolest Linux based applications with Moblin SDK & win great prizes
Grand prize is a trip for two to an Open Source event anywhere in the world
Ecasound-list mailing list
Received on Tue Aug 19 08:15:01 2008

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Tue Aug 19 2008 - 08:15:02 EEST