Re: [ecasound] Re: Bug#338782: Not able to kill missbehaving ecasound.

From: Kai Vehmanen <kvehmanen@email-addr-hidden>
Date: Sun Nov 13 2005 - 13:57:48 EET


Johan Matson wrote:

> Each time i call "killall ecasound" does it write
> "-------------------------------------Warning: DBC_ENSURE failed -
> "is_running() == false", eca-control-base.cpp, 276." and ignores the signal.
> johan@email-addr-hidden:~/audio/oktober$ ecasound -i Sand\ och\ sten.wav alsa

hmm, sounds like trouble with ALSA. Can you reproduce the problem without
ALSA, for example with:

ecasound -i foo.wav -o rtnull

... then try to kill this process. The errors indicate that the engine
thread has not exited cleanly after killall, and the control thread prints
out the warnings you've in your bug report (it notices that the engine is
still running even though it has been instructed to exit).

So probably the soundcard has stuck, and the engine thread is blocking on
reading/writing to the soundcard. "killall -9 ecasound" should still work,
but it's still a bug of course.

But, but, if same happens with 'rtnull', then it's something else (most
probably a bug in ecasound).

  links, my public keys, etc at
SF.Net email is sponsored by:
Tame your development challenges with Apache's Geronimo App Server. Download
it for free - -and be entered to win a 42" plasma tv or your very own
Sony(tm)PSP.  Click here to play:
Ecasound-list mailing list
Received on Sun Nov 13 16:15:06 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Sun Nov 13 2005 - 16:15:06 EET