Re: [ecasound] Problems with chains

New Message Reply Date view Thread view Subject view Author view Other groups

Subject: Re: [ecasound] Problems with chains
From: Matthew Angell (
Date: Sat Sep 02 2000 - 00:27:42 EEST

On Fri, 1 Sep 2000, Kai Vehmanen wrote:

> On Wed, 30 Aug 2000, Matthew Angell wrote:
> > ecasound -t:15 -a:1 voice.wav \
> > -a:2,3 mp3/music.mp3 \
> > -a:2 -ea:0 -kl2:1,0,100,0,5 -gc:0,5 \
> > -a:3 -ea:100 -kl2:1,100,0,5,5 -gc:5,5
> > Thats wierd- now the first half of the fade in is completely silent, and
> > the last half jumps in out of no where. Through some experimentation, I
> How about...
> ecasound -t:15 \
> -a:1 -i voice.wav \
> -a:2,3 -mp3/music.mp3 \
> -a:2 -ea:0 -kl2:1,0,100,0,5 -gc:0,5 \
> -a:3 -ea:100 -kl2:1,100,0,5,5 -gc:5,5
> -a:1,2,3 -o /dev/dsp
> 'voice.wav' should be audible the whole 15 seconds. Between 0-5sec,
> you should here music.mp3 faded in, and between 5-10sec, the same file
> faded out.

Well, this only works as expected if it looks like this:
ecasound -t:15 \
       -a:1 -i voice.wav \
       -a:1 -ea:100 \ <-----NEW LINE
       -a:2,3 -mp3/music.mp3 \
       -a:2 -ea:0 -kl2:1,0,100,0,5 -gc:0,5 \
       -a:3 -ea:100 -kl2:1,100,0,5,5 -gc:5,5
       -a:1,2,3 -o /dev/dsp

Without the additional line, the fadein in is inaudible. Now, here is
where things get tricky for me. What I really want is to hear the fade
start in and the voice at 0 secs, the voice will drop at 10 Assuming that
voice.wav is exactly 10 seconds in length. I extend the gates on the music
out to the full 15 seconds like this:

ecasound -t:15 \
        -a:1 -i voice.wav \
        -a:1 -ea:100 \
        -a:2,3 -i mp3/music.mp3 \
        -a:2 -ea:0 -kl2:1,0,100,0,5 -gc:0,5 \
        -a:3 -ea:100 -kl2:1,100,0,10,5 -gc:5,15
        -a:1,2,3 -o /dev/dsp

So what I should hear is music fade in and voice at 0s.
Voice cut out at 10s (because thats how long it is)
Music fade at 10s out to 15s

But what I hear is that as soon as the voice ends @10s, the music jumps up
to 100% volume and sticks there until 15s, where the processing stops.
Why is the fadeout being lost?

Hopefully this is straightforward enough to follow. Any help would be
greatly appreciated! Thanks!

To unsubscribe send message 'unsubscribe' in the body of the
message to <>.

New Message Reply Date view Thread view Subject view Author view Other groups

This archive was generated by hypermail 2b28 : Sat Sep 02 2000 - 00:48:17 EEST